contact sitemap copyright

Amartya Sen | Tranzo | Prof. Van der Klink | Academische Werkplaats | Partners

Duurzame Inzetbaarheid
op de strategische agenda van uw organisatie?

Maak kennis met het ‘Werk als Waarde’ model van Prof. J.J.L. van der Klink

download hier de ‘Werk als Waarde’ poster (UKE)

Citaat 7: medewerkers, transportsector

R1: Ik doe het werk graag, en ik ben eigenlijk best wel een bulkwerker dus eh… Honderd keer hetzelfde maakt mij niets uit. Daar kan ik heel goed mee werken. Ik ben erg blij, met hoe ik daar tegenwoordig zo mee om kan gaan. Vroeger heb ik me daar ruim aan geërgerd en nou lach ik erover.
{…}

R2: Met een van mijn eerste verbeterprojecten, net van school af he, helemaal enthousiast alles doen, nou mooi plan geschreven en daar heb je van hoger-af goedkeuring voor nodig: ‘ja nee is geen tijd voor, we doen het niet’. Daarna heb ik het anders aangepakt, gewoon met die jongens zelf daar, veel lastigvallen he, kost hun dan ook veel tijd en dan zie je uiteindelijk dat het wel gaat lopen dus, wat stugger he, je moet het echt zelf regelen.

waarde:
toepassen kennis en vaardigheden, bijdragen aan belangrijke beslissingen
werk-omzettingsfactor:
geen ruimte (top down) voor eigen initiatief, er heerst een cultuur van het aanvaarden van je taken zonder eigen inbreng
persoonlijke omzettingsfactor:
de ene werkende (R1) accepteert het eentonige werk, de andere werkende (R2) creëert (bottom up) ruimte voor eigen initiatief en maakt gebruik van informele vrijheid#

#: de vrijheid die werknemers zelf nemen om hun waarden te realiseren.

Uw partner in Gezond, Gemotiveerd en Competent Werken

Wij werken aan een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Vanuit onze merken adviseren en ondersteunen we werkgevers en werkenden gedurende hun hele werkzame leven. Zo zijn we van betekenis voor werkenden, organisaties en onze maatschappij.

HumanTotalCare helpt werkgevers zodat zij het beste team kunnen samenstellen en behouden, waardoor zij hun ambities kunnen realiseren. We zorgen ervoor dat medewerkers optimaal aan het werk zijn en blijven. Dat betekent gezond, gemotiveerd en competent aan het werk.

We zijn er voor alle werkenden. We geven ze (meer) regie en ondersteuning zodat zij, gedurende hun hele werkende leven, werk doen dat ze leuk vinden, dat aansluit bij wat ze kunnen en willen, waar ze van betekenis zijn en dat past bij het leven dat ze leiden.

Hoe we dat doen? Door het bieden van inzicht middels onderzoek. We creëren bewustzijn en bepalen de relevantie (vanuit geld, tijd, energie en sociale context), we bieden nieuwe perspectieven en ondersteunen zolang dat nodig is. We bieden daarbij op het juiste moment de juiste actie aan. Zo creëren we stap voor stap een duurzame gedragsverandering.

We doen dat vanuit verschillende merken: ArboNed, HumanCapitalCare, Mensely en Focus. Ieder merk heeft zijn eigen specialisme. Binnen onze merken werken 1.500 medewerkers voor ruim 65.000 werkgevers en 1,5 miljoen werkenden.